Домашна натурална хидратираща маска за лице

Публикувано на 13/09/2016
0 коментари

Ако искате да избегнете каквито и да е било токсини, които могат да се съдържат в готовите маски за лице, опитайте да си приготвите тази домашна натурална маска за лице.

Кожата ни поглъща това, което поставяме върху нея. Спомням си, че преди 2 години след като прочетох етикета на измиващия гел за лице, който използвах обещах на себе си, че ще намеря алтернативи, които са натурални, но и ефективни.

Това е маска, която използвам през зимата, когато кожата ми се нуждае да бъде хидратирана.

Необходими съставки:

  • Авокадо: Супер овлажняващо! Добрите мазнини в авокадото ще ви помогнат да хидратирате кожата си и да се намали възпалението.
  • Лимонов сок: Лимоните са богати на витамини и имат антибактериални свойства.
  • Кокосово масло: Обичам да използвам кокосово масло върху лицето си заради неговите антибактериални свойства и фактът, че то може да помогне за намаляване на стареенето на кожата. Уверете се, че кокосовото масло, което ще използвате е с добро качество. Още за кокосовото масло: Всичко за кокосовото масло
  • Мед: Друга антибактериална съставка, която е също така естествен и чудесен лек на акне, както и за предотвратяването му. Медът също е изключително хидратиращ и спомага за създаването на младежко сияние.

Начин на приготвяне:

Вземете 1/4 авокадо, 1 супена лъжица прясноизцеден лимонов сок, 1 чаена лъжичка кокосово масло и 1 супена лъжица мед. Намачкайте авокадото и смесете останалите съставки заедно с него.

Тази маска се използва най-добре след душ, след каъо топлата вода е отворила порите.

Използвайте пръстите си, за да втриете в кожата си. Тази маска може да капе малко, така че се уверете, че сте все още с кърпа или с подходящи домашни дрехи.

Отпуснете се в продължение на 10 минути, след което изплакнете добре с топла вода.

jenskisvqt

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Отговори…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *